My Soul

My Soul
2016

My Heart

My Heart

Mykids

Mykids
Mykids

Tuesday, August 24, 2010

:: SALAM RAMADHAN ::

Assalamu'alaikum....
Salam Ramadhan buat semua pembaca  dan seluruh umat islam di Malaysia..
Alhamdulillah...sampai juga kita untuk ramadhan kali ini...syukur pada yg esa krn telah memberikan kita nafas baru untuk menikmati Ramadhan Al-Mubarak....
Semoga hari2 yg berlalu sepanjang ramadhan ini diberkati olehNya...Amin

'SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA'
&
'SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI YG MULIA'

Lagu Raya :


Kini tiba masanya berhari raya
Muslimin dan muslimat sembahyang bersama
Menyembahkan diri pada yang kuasa
Bermaaf dan maafan di antara kita

Sesudah bersembahyang di pagi hari
Menziarah pusara kaum keluarga
Bunga ditabur doa pun dibaca
Mudah-mudahan rohnya dicucuri rahmat
Selamat hari raya hari mulia
Dari hati ke hati kutujukan kata
Untuk ayah bonda dan juga keluarga
Putera puteri negara di sempadan sana
Allah Allah Allahu Akbar
Allah Allah Allahu Akbar
Kepada suaminya yang dikasihi
Maaf zahir dan batin mohon si isteri
Kalau salah terkasar bahasaku
Ampun dan maaf kekanda yang dinda harapkan
Kepada kekasihku yang baik budi
Bimbingan dan panduan selalu diberi
Kalau kusalah silap kau maafkan
Mudah-mudahan kita akan berkekalan
Allah Allah Allahu Akbar
Allah Allah Allahu AkbarAddThis

Tuesday, March 2, 2010

~ We @ Melaka ~

Cuti yg lepas kami telah ke Melaka (Bandar Bersejarah)....kebetulan saya menghantar adik saya yg mengajar (praktikum) di sana so sambil menghantar sambil bercuti...hehehehehe.... Seronok gak jenjalan sana - baru 2 tahun lepas kami ke sana & dah banyak yg berubah.....kononnya nak merasa naik Eye on M'sia tapi.......dah disita so TUTUP....but we enjoy...!

  Dah sampai sana kami pun terus ar menziarah bapa saudara my hubby (Pak Chu)....kalau ke sana kami mesti akan jejak ke rumah Chu Ribah (arwah). Chu dah x de pun but we still contact ngan anak2 nya.....kalau kami ke rumah depa sure anak2nya akan sampai menyambut kami....tp sorry*** saya tak ambil foto ngan anak2 Chu (terlupa).

    Di sana kami juga ke rumah member lama mak saya (kenalan semasa di Sarawak-M'cik Ani Bidi)- foto rumah M'cik Ani ada saya sertakan sekali...seronokkkkk........

Depan rumah m'cik Ani Bidi





A Famosa



Taming Sari

Thursday, February 25, 2010

~ MoRning WaLK ~ Saturday 20/2/2010

Pagi sabtu yg lalu anak sulung I @ anak lelaki tunggal saya ada Kursus Kepimpinan di sekolahnya. So kesempatan yg ada saya gunakan dgn sepenuhnya...ngeh,ngeh,ngeh......apa lagi, anak2 dara I dgn semangatnya mengajak Mamanya berjogging pagi tuh...Fuhh...tercabar rasanya bila anak2 ngajak Mamanya berjogging kan.... So kami pun berjalan la diantara Rest House K.Kangsar & Sekolah Men. Raja Perempuan Kelsom (sekolah lama I)...
So b'coz itu adalah permulaan (sbb hanya hari cuti je yg dpt berjogging kan) maka saya hanya berjalan saje tp anak2 I lari2 anak...hehhehe...seronoknya rasanya bila dapat bersama ngan anak2 bila masa terluang kan.....

So ini foto sekitar perjalanan kami.....





Thursday, February 18, 2010

~: CUTI SEMPENA THN BARU CINA :~

Assalamu'alaikum...salam buat semua pembaca...,
     Mmg betul kata org kan, kekadang bila kemalasan melanda pd diri kita, kita jd xde mood utk mencreate blog sendiri...haishhh.... so ni kira paksa diri nih...
So...sempena cuti chinese new year my hubby dgn baik hati membawa kami berCUTI ke Cameron Highland selama 2 hari 1 malam....(Isnin & Selasa). Memang sesak-biasalah hari cuti kan ~confirm~penuh dgn org. Dengan jalan yg jammed-fuhh sabor je lah... So kami ke sana tanpa ada booking apa2 pun - just redah je (confirm le mahal kan !!) tp disebabkan dah berjanji so HARUS ditepati !  Tiada yg menariknya but SeroNok bcoz BERCUTI..! Cuma skrg ni dah tak berapa sejuk ar kat CH..
Thanks My Lovely HUBBY....LOve U So Much...muahhhh..,muah...,muah...

*ehem-ehem nanti kita plan somewhere plak k!

@ Butterfly Farm...











~MyKids~

Friday, January 29, 2010

# KEMERIAHAN KESUKANAN #

Assalamu'alaikum....
Seperti yg dijanjikan.....wahahahaha...ini lah foto-foto saya 'n' members semasa perlawanan persahabatan yg telah diadakan pada hari rabu tempohari......hehehehe.....


Tengah testing.......


Sebelum bermulanya permainan....



yeahh....menanti pihak lawan memulakan servis





Wednesday, January 27, 2010

~ Bermula-lah Suatu Destinasi Baru ~

Hai...assalamu'alaikum...,
Hari ini nampak gayanya saya bekerja half-day..!!! Ada istilah *itu* ke??? Anyway...I & my friends also my boss will attend a GAME this evening...Fuhh ni yg malas ni..sebenarnya tak le brape pandai tp boleh le... kami di sini dah mula training for our games. Petang ni ada perlawanan persahabatan antara Land Office KK and JHEOA Sg. Siput. Bayangkan dpt surat hari Isnin--> hari rabu dah nak main, so dpt la 2 hari practice. Oleh kerana kami akan bermain Ping-Pong so tak perlu rasanya nak warm up lebih2. Just dpt pukul 1-2 games jadik la kan.....Apa-apa pun kalau ada foto I'be attach kat blog nih... Wish me LUCK..!
Bye......

Thursday, January 21, 2010

:: 21/01/2010 ::

Assalamu'alaikum.....
Hari ni hari apa ye??? Ada yg istimewa ke???? Hrmmmmm,,,,,,,apa ye??? Tak ingat la??? Tetiba teringat sembang semalam dgn my elder sister....Rupanya today Her Anniversary ! Congratulations ALONG !!! Yang ke 20 (rasanya)....anyway semoga berpanjangan hingga Hujung Nyawa...insya'allah dengan izinnya..... Amin......


♥ Keluarga Bahagia ♥

Tuesday, January 19, 2010

:: 'Teruja rasanya nak menupdate blog' ::

Hehehe....salam sayang semuanya....
Dari semalam asyik teringat-ingat kat blog baru saya nih...Org kata dah mcm 'gian'- gitulah lebih kurang... Tp sebenarnya x de le citer terbaru ?!? Tp tetap nak update blog I. Sungguh bahagia rasanya hati ini, pada pagi ini-hari ini-bahagia sesangat.....Alhamdulillah., syukur pada Allah s.w.t. dgn restunya kita masih dpt berjumpa melalui blog ini...Semoga hari ini lebih baik dr semalam..
Salam utk semua. Adios !


Monday, January 18, 2010

:: 17/01/2010) ::

Hari ni baru dapat kek...!!! Hubby beli 4 me...tak kisah ar, lambat pun tak pe asalkan ado...Thanks Abang.....luvs u so much..muahhhhhhh.... tak de sangat citer yg boleh dikongsikan bersama... just foto of my cake....mcm biase t/hari tetap kena masak kan---so masak Gulai Kurma Ayam (kegemaran abang faruq)... sedap n berselera nampaknya diaorang makan....alhamdulillah....





:: My Birthday :: (16/01/2010)-->

Salam sayang untuk semua pembaca.....

First of all-->TODAY IS MY BIRTHDAY!!!....
Hapyy Birthday To You...
Happy Birthday To You..
Happy Birthday To Mamaaaa......
Happy Birthday To Me.....
* Pagi ni mykids wish me Happy Birthday..! so sweet...but I still wait 4 my hubby wishes..
then tetiba hubby said --> petang ni kita pegi  ipoh ek : tgk wayang n makan-makan...hehehehehe
sengih sampai ke telinga la....** then t/hari hubby balik (bersiap semua.....).
Petang kami bergerak ke IPOH...... sampai je hubby terus bawak naik atas (tempat cinema la)
tengok punya tengok **apa citer yg ada...semua FULL,FULL,FULL...Fuhh...
Haishhhh....apa yg nak ditengok ni?? Intai punya intai ada la kosong lagi satu story...
:: OLD DOGS ::--> boleh la....komedi film...
~ Sorry ar Foto utk sessi ni TIADA ~


:: Tahun Baru - Lembaran Baru....::


Salam 1Malaysia....♥


1) Saya baru je mendelete (blog) saya yg dulu...sbb dari tahun 2008

untill now still kosong je blog tuh...

2) I create blog yg baru (so utk tahun baru-I mulakan lembaran baru).

3) So kiranya this is my 1st trial----->anything kureng plzzzz give me some advice --

how to create my blog to be better.