My Soul

My Soul
2016

My Heart

My Heart

Mykids

Mykids
Mykids

Tuesday, April 24, 2012

Minat Memasak Mula MELANDA..!

Hi! assalamu'alaikum...
1st of all, thanks to all blogger2 yg sudi menjengah Blog saya. Thanks banyak2...n alhamdulillah, bcoz of u alls la membuat kan saya merajinkan diri utk menjadi penulis Blog, ahaks!
Kali ni saya nak cite skit 'bout kerajinan saya memasak, hehehehe...bkn apa, memasak ni kena ada mood jugak. Kalau moodnya ok maka hasil masakannya pun confirm ok --> tambah plak memasak dgn ikhlas dan penuh rasa kasih, perrghhh..! Tp kalau MOODnya ggggrrrrrrrr, mmg tak la kan.
So last week tak tau la pasal apa mood saya baik n rajin sgt utk memasak. Rasanya membuak2 huh... maka terhidang la masakan AYAM MASAK TOMATO saya & AYAM MASAK PAPRIK. 
Semua ni pun hasil dr  perkongsian blogger2 yg lain jugak. Terima kasih ANDA SEMUA.. yg sudi syer hasil/menu masakan anda. Makanya saya dah cuba!
Hasilnya mmg Perghh...! Suami & anak2 makan bertambah2...

* Foto x sempat nak upload lagi ye..SABAR!

26/4/2012
Ayam Masak Merah (Masak Tomato)

Ini menu hari Sabtu sama dgn menu di atas tu ye!

Ayam masak Paprik.....ok tak?

Tuesday, April 17, 2012

MSSSPK @ Sek. Men. Clifford

Assalamu'alikum blogger2 smua....(ceeewahhh..ada ke blogger2 lain yg menjengah blog saya?? hehe)
Anyway byk sbnarnya yg nak di postkan tp disbbkan kesuntukan masa & kerja2 yg perlu diselesaikan so di ketepikan semua tu.. Hrm..4 the 1st.. I nak citer pasal anak teruna I yg layak mewakili sekolah dlm acara Lompat Tinggi utk Majlis Sukan-Sukan Sekolah Ng Perak. Alhamdulillah 2 tahun yg lepas pun anak teruna I dipilih bagi mewakili sekolah. Cumanya saya tak dpt mengikuti perkembangan anak saya kerana acara ni biasanya diadakan dlm waktu persekolahan so waktu yg sama adalah waktu saya bekerja so HAMPA! Tapi utk this year ia diadakan di padang Sekolah Menengah Clifford so dptlah saya meluangkan masa utk memberi semangat pd anak teruna saya ~Ahmad Faruq Irfan. CONGRATS TO U Abang Faruq! kerana berjaya mewakili sekolah tercinta... Alhamdulillah... wlaupun tak mendapat tempat Pertama, Kedua @ Ketiga , ia memadai dgn kelayakan Abang Faruq mewakili sekolah ke peringkat Daerah.... Caiyok! caiyok!... Cuba lagi di tahun yg lain isnya'allah... Doa mama sentiasa mengiringi Abang Faruq... Amin.

Add caption

Sedang tunggu giliran

Sedang mengambil posisi