My Soul

My Soul
2016

My Heart

My Heart

Mykids

Mykids
Mykids

Monday, September 12, 2011

More FoTo On Aidilfitri.....

 With Kakak Hanis

 With Alma
 With Nurul Farhana
(sama nama dgn anakanda saya)
 Lagi

 Three of us


 With  Abang & Hani



 With Tasya & Afif
(thanks 4 coming)
 Our 'gain

Afif yg comel

Wednesday, September 7, 2011

'SALAM AIDILFITRI 1432H ~ Minal Aidil Wal Fa-Izin'

Assalamu'alaikum.....
Salam Aidilfitri, Salam Merdeka ~ Salam Perak Aman Jaya.... :-). 
Hehehe...baru berkesempatan menulis warkah blogku ini. 
Cerita-cerita raya 2011, 
alhamdulillah...kita berkesempatan bertemu lagi di bulan yg mulia ini. Dapat kita meraikan syawal bersama-sama orang yg tersayang..alhamdulillah. 
Raya bagiku biasa saje....ye la dah bermastautin di bumi allah
yg penuh ranjau dan duri,
suka dan duka bersama
so berkahwin, bekerja dan menetap 
di Bandar DiRaja dah seperti biasa je. 
Apa yg meriahnya sambutan utk hari kemenangan kita 
setelah penat berpuasa juga kemenangan 
sempena KEMERDEKAAN negara kita 
juga dpt kita rayakan bersama.
So kemeriahannya dpt kita rasakan terutama 
di malam raya juga di pagi raya.
Hari Raya la kita dpt bertemu sanak saudara,
adik beradik juga rakan taulan 
yg tinggal jauh dr desa kan. 
So di kesempatan ini la dpt kita beraya sama2, 
jalan raya sama2 & snap pic sama2.
Raya tahun ni seronok jugak ~ dpt beraya dgn anak2 saudara baru - alhamdulillah bertambah lagi anak2 saudara ku 
(terutama sebelah suami). Seronok la diaorang 
dpt duit raya  banyakkkkk - 
nama lagi baby & budak kecil 
comfirm depa yg lebih duit rayanya...
- Pagi raya --> abang & abg. faruq solat raya di masjid KISDAR.
---> selesai solat isi perut dgn nasi dan rendang ayam 
(yg I buat la kan).
---> Then dlm pkl 10.00 lebih la , terus ke rumah Along 
(biasa pagi raya along buat doa selamat & rumah terbuka) 
Menu : Laksa
lemang
bihun hailam  & 
rendang pedas ayam

B4 makan2 kami shoot pic raya....bermaaf-maafan dgn bonda & ayahanda tercinta. So rumah along adalah studio utk snap pic.
Camerawoman : Hanis Nasir with her Canon DSLR camera.
Studio : Teratak Kraf Sazilah...
After fotoshoot kami makannnnnn.....& tangkap gamborr lagi...
Selesai di rumah along kami terus ke rumah Mertuaku..... sampai je terus bersalam-salaman & nikmati kuih muih serta lontong 
(air tangan ibu mertua)...
Selepas zohor kami ke rumah mak & abah I pulak 
sbb td just bersalam raya je, blom beraya kat rumah mak lagi. 
Then kami keluar beraya ke rumah ayah sedara & mak sedara 
yg tinggal di kuale.. 
Raya ke-2 , kami beraya ke Ipoh pulak - menziarahi ibu2 saudara yg dok kat ipoh..... balik dari ipoh - adik2 suamiku beraya di Teratak kami di Tmn  Chandan Putri 3....alhamdulillah...seronok rasanya sbb ada yg sudi beraya di teratak kami - terima kasih semua....
Raya ke - 3, adik beradik saya beraya di rumah kami @ Chandan Putri ( Kek na & Family, Bil & Alma). Raya ke-4 family Along dtg beraya....tp sorry to all sbb I just hidangkan kuih raye je....
x de yg istimewa....apa pun Thanks to all.
Rezeki lagi ada tetamu dtg beraya pd mlm hari Jumaat 
(adik kpd suami I). Ini merupakan 1st time depa dtg 
sekali gus beraya terus di rumah kami - alhamdulillah & terima kasih x terhingga kerna sudi menjengah ke rumah kami 
dan mmg dah dikatakan rezeki ye - langkah kanan kata orang -  hari tu boleh dikatakan 1st time jugak saya mencuba resepi from salsabil (my sister) iaitu----> spaghetti. Hehehehehehe..
mmg x pernah buat pun sbb kurang berminat mknan cam tu, 
tp bila tgk mcm senang je so I try la...perghhhh...mmg sedap, 
anak bujang I mkm sampai 2 pinggan. 
Suka rupanya....boleh le buat  lagi...
So..rezeki utk adik ipar & biras I....
something lain selain kuih raya kan...

Boleh la cuci2 mate dgn pic2 yg kami snap---> 

'SELAMAT HARI RAYA , MAAF ZAHIR & BATIN'

 @ Chandan Putri

 MyKids


 Me & Hubby


@ Sayong Lembah

 With my lil. princess

 With my 2nd daughter

 Adik yg nakal...
 
 @ Kg. Pakri

 With abang Faruq


 @ Along's house

 Laksa time

 With Kakak Hanis



01 Syawal 1432H / 30/8/2011



 With my Mum



 My Family


 Hubby with Mum

 Us



 With Salsabil


Me , along, abg nasir & Hubby