My Soul

My Soul
2016

My Heart

My Heart

Mykids

Mykids
Mykids

Tuesday, April 24, 2012

Minat Memasak Mula MELANDA..!

Hi! assalamu'alaikum...
1st of all, thanks to all blogger2 yg sudi menjengah Blog saya. Thanks banyak2...n alhamdulillah, bcoz of u alls la membuat kan saya merajinkan diri utk menjadi penulis Blog, ahaks!
Kali ni saya nak cite skit 'bout kerajinan saya memasak, hehehehe...bkn apa, memasak ni kena ada mood jugak. Kalau moodnya ok maka hasil masakannya pun confirm ok --> tambah plak memasak dgn ikhlas dan penuh rasa kasih, perrghhh..! Tp kalau MOODnya ggggrrrrrrrr, mmg tak la kan.
So last week tak tau la pasal apa mood saya baik n rajin sgt utk memasak. Rasanya membuak2 huh... maka terhidang la masakan AYAM MASAK TOMATO saya & AYAM MASAK PAPRIK. 
Semua ni pun hasil dr  perkongsian blogger2 yg lain jugak. Terima kasih ANDA SEMUA.. yg sudi syer hasil/menu masakan anda. Makanya saya dah cuba!
Hasilnya mmg Perghh...! Suami & anak2 makan bertambah2...

* Foto x sempat nak upload lagi ye..SABAR!

26/4/2012
Ayam Masak Merah (Masak Tomato)

Ini menu hari Sabtu sama dgn menu di atas tu ye!

Ayam masak Paprik.....ok tak?

3 comments:

  1. Perghhh. Bestnyer. Tasha pun nak kena belajar masak paprik sebab tak pernah buat pun selama nih (alasan sebab tak suka makan yang sebenornyer...hihihi). Nanti kami balik Sayong dalam masa terdekat nih kak nine masak best2 untuk kami ye...(mengada plak main request2kan...!!)

    ReplyDelete
  2. Arrgghhh....sabor je la ye...hikhikhikhik....tgk la kalau akak rajin ye..ahaks! hahahahaha.. nanti akak nak try nasi ayam lak...

    ReplyDelete
  3. Salam kenal... bila minat dah melanda tu, bersilatlah kat dapur ya..

    ReplyDelete