My Soul

My Soul
2016

My Heart

My Heart

Mykids

Mykids
Mykids

Monday, March 19, 2012

JALAN-JALAN CARI MAKAN.....hehehehehe..

   Assalamu'alaikum.....
Amboiiiii....buruk benor bunyik tajuk kat ataih tu ye!... 
Apa2 pun nak mengakhiri Cuti Sekolah anak2 , bknnya apa... 
cuti sekolah ni penuh ngan aktiviti anak yg kena tuisyen la... siang malam plak tu...haishhh kesian ye abang.. 
x pe SEMUA tu utk kebaikan abang di masa depan... cuma nya letih skit la mama ngan abah, 
balik keja rehat 1 - 2 jam, dah kena bersiap utk hantar abang Faruq ke sekolah...
So...di sebabkan itu la I ambik cuti rehat pd 16/03/2012 (Jumaat) 
utk bersama-sama ngan anak2 & hubby jenjalan. Lagi pun 'hubby' I tu x de istilah cuti dalam Diari die. 
Kebetulan hari jumaat adalah hari die (Hubby) bersantai sambil mencari barang (Barang Kerja die la)
 so oleh sbb itu la I pun bercuti la pd hari jumaat. Bersantai2 ngan anak2 n hubby t'cayang...
So...program kami bermula seAwal jam 9.00 pg....hehehehe semangat nak jalan.
Anak2 pun awal bangunnya...X-CITED.
Destinasi pertama adalah ke TAIPING ------> sampe je tepeng yg utama
adalah kilang tmpt hubby I order barang la... di KAMUNTING.
Lepas tu kebetulan I nak sukat badan buat baju Koperat utk PUTERI UMNO...hehehehe
kami pun terus la ke kedai WAHAB BACHIK TAILOR... sukat punya sukat, duduk punya duduk...
terus la menyukat Hubby & Faruq utk  tempahan BAJU RAYA... (>_<). Weheee...!
Sabor je la ye... by the way elok gak la sbb nanti kalau lewat dah x de yg nak terima tempahan..
Anak tokeh kedai tu pun Very Nice orgnya....so si hubby ni terbekenan lak nak tempah
Baju Koperat jugakkkkkkk....hemmmmm apa lagi, siap tempah 2 pasang beb utk 
A MAN CONSTRUCTION..... Tahniah Abang!  Nmpk ada perkembangan dlm bisness abg kan...
Selesai urusan di Taiping tpt jam 11.00 kami terus ke destinasi seterusnya....
----------> IPOH...., juga terus ke Kilang utk urusan hubby gak..... then lepas tu 
br kami ke JJ Ipoh, Kinta City.... asalnya anak2 nak tgk movie, tp sbb kan Friday
so abah kata x yah le, nak solat jumaat lagi so just jalan2 n mkn2 kat Food Court...
Anak2 mama x kesah, janji depa dpt jalan-jalan sama2 ngan mama & abah pun dah cukup, 
walau pun only 1 day...depa x byk kira...hehhehehehe..tp mama kesian gak kat depa.
Tak pe, insya'allah 1 day mama & abah akan bawak abang, hana & hani jalan ke satu
destinasi  (kena rahsia dulu la) yg menyeronokkan...doa2 kan ye..
Lagi pun tahun ni Abang Faruq nak UPSR, so biar abang tumpukan pd EXAM dulu. Ok!
Anak2 I bila dah sampe JJ apa lagi tmpt yg depa tuju, dah tentu kedai POPULAR.
Asal masuk je Popular tu confirm ~ kalau tak 2 buah buku, 1 mesti beli punya..
Ni lah hasilnya ......

Abang Faruq punya

Hana & Hani (yg penting tajuk tu ye)

Selesai membeli belah, hehehehe terus blah la...hahahahahakkk...
dah bercuti tu kan kepala ni byk akal la...so I pun ajak my hubby pegi umah  my Uncle...
weheee...hubby pun ok je...on la tp bkn kat ipoh !! Hah!
-----> SRI ISKANDAR.... Jalan sakan beb.....
mmg  x pernah singgah lagi sejak pak sedara I pindah sana, so dah cuti jom la jalan2 kan??!
Ok gak kat sana pun dah ada TESCO, pekan pun dah baru (Membangun),
ALHAMDULILLAH..sampai jugak kami di rumah PAK UN.
Sampe je kami terus dihidangkan dgn fast food heheehhe...
lepaih tu hah, ni nak citer ni. Kami dihidangkan dgn masakan ayor tangan Pak Un,
Char Koew Teow -------> Fuhh meleleh ayor lior dibuatnya...pandai pak un masak ye.
Hrmmmm......kekenyangan le, apa lagi dah mkn bersantai ngan Free WIFI @ pak un House
hehehehehehe...Ni dia foto2 utk jamu mate......


Char Koew Teow ! yummy

Dgn Chef @ Pak Un
Hana (tgn abah tu kacau la)

No comments:

Post a Comment